Ουκρανία: 42 κιλά χρυσού και $4,8 εκατ. βρέθηκαν στα σπίτια πρώην υπουργού

Ουκρανία: 42 κιλά χρυσού και $4,8 εκατ. βρέθηκαν στα σπίτια πρώην υπουργούΣαράντα-δύο κιλά χρυσού και 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά εντόπισε και κατάσχεσε η ουκρανική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια έρευνας στα διαμερίσματα του πρώην υπουργού Ενέργειας της Ουκρανίας, Εντουάρντ Σταβίτσκι, όπως ανακοίνωσε, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

«Έμεινα άναυδος όταν είδα την αναφορά με τα αποτελέσματα της έρευνας [...] Πόσα πρέπει να έχει κλέψει κάποιος προκειμένου να έχει κάτι τέτοιο στο σπίτι του ως χαρτζιλίκι», σχολίασε δηκτικά ο κ. Αβάκοφ.

Οι επιχειρήσεις στα διαμερίσματα του κ. Σταβίτσκι, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Ενέργειας το Δεκέμβριο του 2012, επί προεδρίας Γιανουκόβιτς, έγιναν στο πλαίσιο μεγάλης κλίμακας έρευνας που διενεργείται για διαφθορά στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή οι ουκρανικές Αρχές συνέλαβαν, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Naftogaz, Εβγκέν Μπακούλιν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι δραστηριότητες του κ. Μπακούλιν έχουν ζημιώσει το ουκρανικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Naftogaz είναι η αρμόδια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr