«Αιμορραγεί» το ακροδεξιό κόμμα του Γκερτ Βίλντερς στην Ολλανδία

«Αιμορραγεί» το ακροδεξιό κόμμα του Γκερτ Βίλντερς στην ΟλλανδίαΕνώπιον σοβαρού κινδύνου διάσπασης βρίσκεται το ακροδεξιό και ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα της Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς στην Ολλανδία, καθώς κατά τις τελευταίες ημέρες «αιμορραγεί» στελέχη, μετά την κίνηση Βίλντερς να ηγηθεί ρατσιστικών συνθημάτων οπαδών του κατά μαροκινών μεταναστών σε προεκλογική εκστρατεία την Τετάρτη.

Το πλήθος φώναζε «Λιγότεροι, λιγότεροι, λιγότεροι» Μαροκινοί στην Ολλανδία. «Θα το φροντίσω αυτό», απάντησε χαμογελώντας ο κ. Βίλντερς.

Έξι βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος έχουν αποχωρήσει από το Κόμμα της Ελευθερίας ως αντίδραση στην πρωτοβουλία Βίλντερς.

Η κίνηση Βίλντερς έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Ολλανδία ενόψει την Ευρωεκλογών του Μαΐου, με τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας να εξετάζουν το ενδεχόμενο δίωξης του ευρωσκεπτικιστή ηγέτη για υποκίνηση μίσους.

Η Ομοσπονδία Μαροκινών της Ολλανδίας, η οποία εκπροσωπεί 368.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Βίλντερς.

Ο κ. Βίλντερς έχει «παρελθόν» με τέτοιου είδους υποθέσεις. Το 2007 αντιμετώπισε κατηγορίες για εγκλήματα μίσους διακρίσεις καθότι αποκάλεσε το Ισλάμ φασιστική ιδεολογία. Αθωώθηκε το 2011.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr