Ζωντανές οι ελπίδες για τον εντοπισμό αντικειμένων από το Boeing καθώς κλιμακώνονται οι έρευνες

Ζωντανές οι ελπίδες για τον εντοπισμό αντικειμένων από το Boeing καθώς κλιμακώνονται οι έρευνεςΜεγάλης κλίμακας επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα νερά του νότιου Ινδικού Ωκεανού, προκειμένου να εντοπιστούν τα αντικείμενα που έχουν φωτογραφηθεί από αυστραλιανούς και κινεζικούς δορυφόρους και ενδέχεται να προέρχονται από το αγνοούμενο Boeing 777-200 της Malaysia Airlines.

«Έχουμε πολύ αξιόπιστες ενδείξεις και υπάρχει αυξανόμενη ελπίδα, πάντως όχι κάτι περισσότερο από ελπίδα, ότι πλησιάζουμε να μάθουμε τι συνέβη με το αεροπλάνο», δήλωσε ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

Οι έρευνες εστιάζουν σε δύο ζώνες, 2.000 με 2.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Περθ, που έχουν καθοριστεί από μαθηματικά μοντέλα κίνησης των ρευμάτων του ωκεανού.

Η πλέον ελπιδοφόρα εξέλιξη έως τώρα έλαβε χώρα αργά το Σάββατο, όταν ένα από τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στις έρευνες εντόπισε ένα ξύλινο χρωματοπινάκιο (πάνελ) αλλά και άλλα πολύχρωμα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι ζώνες ασφαλείας.

Το αυστραλιανό αεροπλάνο Orion P3, εξοπλισμένο με όργανα ηλεκτρονικής και οπτικής παρατήρησης, εστάλη στην περιοχή όπου εθεάθη το πάνελ προκειμένου να επιβεβαιώσει το εύρημα, ωστόσο, δεν εντόπισε παρά «δέσμες φυκιών».

«Επομένως, έχουμε ξαναπάει σε αυτή την περιοχή σήμερα [Κυριακή] προκειμένου να προσπαθήσουμε να το ξαναβρούμε», δήλωσε ο συντονιστής της επιχείρησης της Αυστραλιανής Αρχής Ναυτικής Ασφάλειας Τζο Μπάρτον.

Στις έρευνες της Κυριακής συμμετέχουν οκτώ πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, ωστόσο, οι προσπάθειες των πληρωμάτων βασίζονται κυρίως στην όραση. Από τη Δευτέρα αναμένεται να ενταχθούν στις έρευνες και δύο κινεζικά αεροσκάφη που έχουν ήδη καταφθάσει στο Περθ.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr