Τουλάχιστον 22 νεκροί από επίθεση σε χωριό της βορειοανατολικής Νιγηρίας

Τουλάχιστον 22 νεκροί από επίθεση σε χωριό της βορειοανατολικής ΝιγηρίαςΤουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Νιγηρία όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε χωριό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως δήλωσε αξιωματούχος ασφαλείας στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό η επίθεση να είναι έργο της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Στόχος της επίθεσης ήταν το απομακρυσμένο χωριό Ντακού στημ ταραχώδη πολιτεία του Μπόρνο, προπύργιο της Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με την πηγή του Reuters, οι δράστες έφτασαν στο χωριό σε στρατιωτική πομπή οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, γεγονός που θυμίζει παλαιότερες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ.

Στα μέσα Απριλίου, μαχητές της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερα από 200 κορίτσια από οικοτροφείο του Μπόρνο προκαλώντας διεθνή κινητοποίηση για τη σωτηρία τους.

Η ισλαμιστική οργάνωση μάχεται τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ενός σκληροπυρηνικού ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνον κατά τους πρώτους μήνες του 2014 λόγω της δράσης της Μπόκο Χαράμ, καθώς η δράση των ανταρτών φαίνεται να φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Συγκριτικά, απολογισμός από τη δράση των ισλαμιστών την περίοδο 2010-13 ήταν περίπου 3.600 νεκροί.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr