Η Μαλαισία σταματά κάθε εμπορική συναλλαγή με τη Βόρεια Κορέα

Η Μαλαισία, ο μέχρι πρότινος στενός φίλος της Πιονγκιάνγκ, σταμάτησε όλες τις εισαγωγές από τη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας να διακοπεί η χρηματοδότηση των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της χώρας του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Η Μαλαισία δεν αγόρασε τίποτα από τη Βόρεια Κορέα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους αγόρασε προϊόντα αξίας 20,6 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οι σχέσεις της Μαλαισίας με τη Βόρεια Κορέα έχουν επιδεινωθεί μετά τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού Κιμ Γιονγκ-ουν, τον Φεβρουάριο, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. Η Βόρεια Κορέα διατείνεται ότι τη δολοφονία παρήγγειλαν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα.

Η Κουάλα Λουμπούρ απαγόρευσε τον περασμένο μήνα στους πολίτες της να ταξιδεύουν στη Βόρεια Κορέα, δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας, Ναχίμπ Ραζάκ, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ,Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο.

Ο Tραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Nαχίμπ στον Λευκό Οίκο, τον περασμένο μήνα, ότι ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας «δεν έχει εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα πλέον και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr