Μνούτσιν: Αναμένω νέες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν από τον Τραμπ

Νέες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, προανήγγειλε ουσιαστικά την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός ΟικονομικώνΣτίβεν Μνούτσιν λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ εάν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Την άρση προέβλεπε η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Αναμένω την επιβολήνέων κυρώσεων εις βάρος του Ιράν», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Μνούτσιν. «Συνεχίζουμε να τις εξετάζουμε. Τις έχουμε παρουσιάσει και πιστεύω ότι μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις», συμπλήρωσε.

Ο Στιβ Γκόλντσταϊν, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) ή την Παρασκευή.

Την Τετάρτη ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι αν ο Τραμπ άρει τις κυρώσεις της συμφωνίας του 2015, η αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει νέα, στοχευμένα τιμωρητικά μέτραενάντια σε ιρανικές επιχειρήσεις και πρόσωπα, παρά την αντίθεση της ΕΕ.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr