Τραμπ: Πιθανώς έχω καλή σχέση με τον Κιμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε «πιθανώς πολύ καλή» τη σχέση του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Πιθανώς έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν»,τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ερωτηθείς αν έχει συνομιλήσει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Δεν θέλω να σχολιάσω επί αυτού. Δεν λέω ότι έχω, ούτε ότι δεν έχω. Απλά δεν θέλω να σχολιάσω».

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τραμπ δήλωσε ότι «οπωσδήποτε» θα ήταν διατεθειμένος να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, εδώ και έναν χρόνο, Τραμπ και Κιμ έχουν ανταλλάξει πολλές φορές προσβολές.

Προ δεκαημέρου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε απαντήσει με ένα ειρωνικό σχόλιο στο Twitter στον Βορειοκορεάτη ηγέτη, σχετικά με τη δήλωση του τελευταίου ότι «το πυρηνικό κουμπί είναι συνέχεια πάνω στο γραφείο του».

Ειδικότερα, ο Τραμπ είχε πει: «Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης μόλις δήλωσε ότι "το πυρηνικό κουμπί είναι πάνω στο γραφείο του συνέχεια". Κάποιος στο εξασθενημένο καθεστώς του που πεθαίνει της πείνας να τον ενημερώσει παρακαλώ ότι έχω κι εγώ Πυρηνικό Κουμπί, που όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου Κουμπί λειτουργεί!».

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr