Συρία: Τουρκικά στρατεύματα προωθούνται προς την Αφρίν

Τουρκικά τανκ και δυνάμεις του τουρκικού στρατού ξεκίνησαν να προωθούνται προς την επαρχία Αφρίν η οποία ελέγχεται από Κούρδους πολιτοφύλακες, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabbah. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες που στηρίζει εισήλθαν στην Αφρίν σήμερα το πρωί στις 11:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλαάδας) από το μεθοριακό χωριό Γκιουλμπαμπά, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Ωστόσο εκπρόσωπος της YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) τον διέψευσαν, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές τους απώθησαν. Ο Μπιρούσκ Χασάκα δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν έπειτα από σφοδρές μάχες με ομάδες των Σύρων ανταρτών.

Άλλος αξιωματούχος της YPG, ο Νούρι Μαχμούντι, επεσήμανε ότι «όλες οι χερσαίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον της Αφρίν έχουν μέρχι στιγμής απωθηθεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν».

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει να βομβαρδίζει θέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής στην Αφρίν ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τέσσερις ρουκέτες από τη γειτονική χώρα έπληξαν μια τουρκική μεθοριακή πόλη.Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr