Στην Κοπεγχάγη μεταβαίνει ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Πουτζδεμόν

Για την Κοπεγχάγη αναχώρησε σήμερα το πρωί αεροπορικώς ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν παρόλο που γνωρίζει ότι αν εγκαταλείψει το Βέλγιο κινδυνεύει να συλληφθεί, σύμφωνα με την El Pais η οποία δημοσιεύει φωτογραφία του στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
  
Το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνει ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, αναχώρησε πριν από τις 08:00 τοπική ώρα, αλλά η ισπανική εφημερίδα δεν διευκρινίζει την ώρα άφιξης του Πουτζδεμόν στη Δανία.

Μεταβαίνει στην Κοπεγχάγη για να παρευρεθεί σε ημερίδα που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Δανίας για την Καταλονία στις 14:00 τοπική ώρα.

Η γενική εισαγγελία της Ισπανίας προειδοποίησε χθες πως θα ενεργήσει αμέσως και θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ώστε να συλληφθεί ο κατηγορούμενος Πουτζδεμόν.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου αναμένεται να ανακοινώσει ποιον υποψήφιο προτείνει στους βουλευτές για να ηγηθεί της περιοχής, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να διεξαχθεί ψηφοφορία εντός του μήνα.

Ο Πουτζδεμόν είναι ο κύριος υποψήφιος αλλά θέλει να παραμείνει στο Βέλγιο για να αποφύγει τη σύλληψή του και να λειτουργήσει ελεύθερα ως πρόεδρος. Η ισπανική κυβέρνηση έχει δηλώσει αντίθετη σε μια τέτοια κίνηση.

Πηγή ροής νέων ΣΚΑΪ - www.skai.gr