Με χαρούμενες παιδικές φωνές, όπως τα τιτιβίσματα των χελιδονιών, γέμισαν οι δρόμοι της Γέργερης την Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, καθώς μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «έψαλαν» τα ανοιξιάτικα κάλαντα (τηρώντας το έθιμο της χελιδόνας).
Στο πλαίσιο της δράσης, για την οποία συνεργάστηκαν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, τα παιδιά, κρατώντας την παραδοσιακή ξύλινη χελιδόνα, ξεκίνησαν το τραγούδι τους στο σχολείο, επισκέφτηκαν τους ηλικιωμένους στον χώρο του π. ΚΑΠΗ, το ΚΕΠ, καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής. Οι μαθητές πρόσφεραν ομοιώματα χελιδονιών σε όλους, ευχήθηκαν «Καλή Άνοιξη» και απόλαυσαν τα γλυκίσματα που τους προσφέρθηκαν.
Ευχαριστούμε θερμά τις δασκάλες του σχολείου και την μουσικό για την εξαιρετική συνεργασία και την επιτυχημένη αναβίωση του εθίμου, που σκόρπισε χαμόγελα, σε μικρούς και μεγάλους.
Το άρθρο “Χελιδονίσματα στην Γέργερη“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.