Στην παρθενική του ομιλία ως Υφυπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Τσαβδαρίδης αναγνώρισε στον Φραγκίσκο Παρασύρη ότι φέρνει στο τραπέζι πραγματικά ζητήματα, ωστόσο παρουσιάστηκε ανέτοιμος στην καλύτερη ή αρνητικός στο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τα θέματα που έθιξε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Φραγκίσκος Παρασύρης τόνισε πως τόσο ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, όσο και 17 εκπρόσωποι επιχειρηματικών πάρκων, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως η συνεχιζόμενη πολιτική της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Α.Ε., οδηγεί σε μαρασμό τις βιομηχανικές περιοχές, καθώς οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις καλούνται να αναθεωρούν προς το χειρότερο τους προϋπολογισμούς τους, οδηγούμενες ακόμα και σε αποφάσεις για μετεγκατάσταση.
Τέσσερα βασικά ερωτήματα τέθηκαν από τον Βουλευτή, σχετικά με την ανάγκη κατάρτισης των Κανονισμών Λειτουργίας ως αντικείμενο υπερψήφισης από το 51% επί του αριθμού ιδιοκτητών γης με την τροποποίηση του άρθρου 23, με την ανάγκη για τη δυνατότητα αλλαγής του Φορέα Διαχείρισης (άρθρο 27), την επαναφορά ρύθμισης του άρθρου 58 και την δημιουργία Εποπτικού Φορέα.
Από το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν δόθηκε σαφής απάντηση, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις αγωνίες των 250 επιχειρηματιών της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου και των 7.500 εργαζομένων σε αυτήν.
Ο Φραγκίσκος Παρασύρης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Υφυπουργό, στρέφοντας τα βέλη του ακόμα και στον Υπουργό, δηλώνοντας πως «εφαρμόζει σοβιετικού τύπου πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στα χέρια ολιγαρχών τις επιχειρήσεις της χώρας, όπως έγινε με την ΕΤΒΑ, η οποία εξαγοράστηκε από Fund που εδρεύσει στους νήσους Κέιμαν».
Η ομιλία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, έκλεισε με ιδιαίτερη αναφορά στην καταστροφική πυρκαγιά σε επιχείρηση στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, στα μεγάλα κενά στις υποδομές παροχής νερού, καθώς και στο Ομόφωνο Ψήφισμα του Δήμου Ηρακλείου για την ανάγκη άμεσης αλλαγής του ρυθμιστικού πλαισίου.
«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διαβούλευση σχετικά με την εφαρμογή του Ν.4982/2022. Την Παρασκευή δεσμευτήκαμε να επανεξετάσουμε τα αιτήματα που κατατέθηκαν, με βασική προτεραιότητα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας με διαφάνεια και δικαιοσύνη», περιορίστηκε, γενικά και αόριστα ο Υφυπουργός.
Η μόνη συγκεκριμένη απάντηση προς τον Φραγκίσκο Παρασύρη ήταν ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και γι΄ αυτό ισχύει η προηγούμενη απάντηση προς τον ίδιο, σύμφωνα με την οποία οι ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις δεν είναι υποχρεωμένες να υπογράψουν νέες συμβάσεις εγκατάστασης.
Το άρθρο “Φραγκίσκος Παρασύρης: «Μισόλογα και καθρεφτάκια για ιθαγενείς η απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις ΒΙ.ΠΕ.»“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.