![](https://www.skaikritis.gr/wp-content/uploads/2025/02/gkourou-stin-apati-i-istoria-tis-influencer-pou-elege-oti-eiche-karkino-kai-ton-therapefse-me-miloxido.png)
Η Μπελ Γκίμπσον, έχτισε ολόκληρη αυτοκρατορία ευεξίας στην πλάτη του αυτοθεραπευόμενου καρκίνου, μέχρι που ανακαλύφθηκε ότι έλεγε ψέματα
Μια νέα μίνι σειρά του Netflix, που θα προβληθεί και στην Ελλάδα, αφηγείται την ιστορία Αυστραλής influencer η οποία έλεγε ψέματα ότι πάσχει από καρκίνο με στόχο να προωθεί εναλλακτικές θεραπείες.
Το 2013 κυκλοφόρησε μια εφαρμογή ευεξίας, με τρελές πωλήσεις, η οποία παρείχε συμβουλές για το πώς είχε νικήσει τον καρκίνο.
Όπως υποστήριζε, το 2009 σε ηλικία 20 ετών τότε, είχε διαγνωστεί με «κακοήθη καρκίνο του εγκεφάλου» και της είχε δοθεί ζωή από 6 εβδομάδες έως 4 μήνες.
Η ίδια όπως ισχυριζόταν είχε επιλέξει να μην κάνει χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, αναζητώντας τρόπους να θεραπεύσει τον εαυτό της φυσικά… «μέσω της διατροφής, της υπομονής, της αποφασιστικότητας και της αγάπης».
[embedded content]
Συγκεντρώνοντας 300.000 θαυμαστές στο Instagram –τότε στις πρώτες μέρες του– που ακολουθούσαν μανιωδώς το ταξίδι ευεξίας της, κυκλοφόρησε στη συνέχεια μια εφαρμογή διατροφής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ακολουθούμενη από ένα βιβλίο μαγειρικής με το όνομα The Whole Pantry.
Πιστώνοντας τη διατροφή της για τη θεραπεία της από την επάρατη ασθένειά της και εμπνέοντας άλλους να την ακολουθήσουν «ενδυναμώνοντας τον εαυτό μου να σώσω τη ζωή μου».
Χαρακτηρίστηκε ως η «πιο εμπνευσμένη γυναίκα που έχετε γνωρίσει φέτος» από το Elle της Αυστραλίας, ενώ το 2014, το Cosmopolitan της έδωσε το βραβείο «Fun, Fearless Female».
[embedded content]
Ωστόσο, όλα ήταν ένα ψέματα. Η Γκίμπσον δεν είχε ποτέ διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο, ούτε με τον «καρκίνο στο αίμα, τη σπλήνα, τον εγκέφαλο, τη μήτρα και το συκώτι».
Τελικά, τον Απρίλιο του 2015, παραδέχτηκε την αλήθεια σε συνέντευξή της στο Women’s Weekly . «Όχι, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια», είπε, αλλά αρνούμενη να αναλάβει περαιτέρω ευθύνη, πρόσθεσε : «Ακόμα βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτό που νομίζω ότι ξέρω και σε αυτό που είναι πραγματικότητα».
Η συνέντευξη, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε ως παραδοχή δόλου, χωρίς έκφραση λύπης ή συγγνώμης.
Τον Φεβρουάριο του 2015, στενή της φίλη που έβλεπε ότι άνθρωποι με καρκίνο ακολουθούν τις οδηγίες της, την προέτρεψε να παραδεχθεί ότι όλα είναι ψέματα. Όταν η Γκίμπσον αρνήθηκε, τότε την κατήγγειλε η ίδια στην αστυνομία.
Η Γκίμπσον απέδωσε τον δόλο της στην ανατροφή της, και συγκεκριμένα στην παραμέληση από τη μητέρα της, ισχυριζόμενη ότι αναγκαζόταν να φροντίζει τον εαυτό της και τον αδελφό της από την ηλικία των πέντε ετών.
Όταν ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάτης, η Γκίμπσον βρέθηκε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.
Η πτώση της ξεκίνησε το 2015 όταν οι δημοσιογράφοι άρχισαν να ερευνούν τις φιλανθρωπικές δωρεές της. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η μπλόγκερ έκανε καμπάνιες που υποτίθεται ότι συγκεντρώνει κεφάλαια για φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Ωστόσο, ανακαλύφθηκε από τους δημοσιογράφους ότι δεν είχε κάνει καμία δωρεά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που ισχυρίστηκε ότι υποστηρίζει.
Στη συνέχεια, η οδηγήθηκε στο δικαστήριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο 410.000 δολαρίων, με το Αυστραλιανό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για παραβίαση πέντε σημείων του νόμου περί καταναλωτών.
Το 2019,ανακρίθηκε από τα δικαστήρια σχετικά με το ότι ξόδεψε 90.000 δολάρια μεταξύ 2017 και 2019, παρά το γεγονός ότι ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμά της.
Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 ότι δεν είχε διευθετήσει το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί με δικαστική εντολή.
Πηγή: skai.gr