Προετοιμάζονται για το πασχαλινό τραπέζι οι Ηρακλειώτες με την κίνηση στα κρεοπωλεία της πόλης να αυξάνεται.
Οι παραγγελίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, παρά τις αυξημένες σε σχέση με πέρυσι τιμές στα αμνοερίφια.
«Προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλά τις τιμές. Στην Κρήτη οι τιμές είναι πιο χαμηλά από την Αθήνα», δήλωσε στο Creta24 o Μανώλης Βυνιχάκης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τον κ. Βυνιχάκη οι καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς, πριν επιλέξουν το κρεοπωλείο από το οποίο θα αγοράσουν τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι, ενώ προσέχουν εκτός από την τιμή και την ποιότητα.
«Οι κρητικοί δεν κάνουν εκπτώσεις στο φαγητό», σημείωσε ο ίδιος.
Οι καταναλωτές προτιμούν για μία ακόμη χρονιά τα… παραδοσιακά κρέατα, με το αρνί και το κατσίκι να έχουν την τιμητική τους, όπως και τα γαρδουμπάκια και το κοκορέτσι.