Η τουριστική σεζόν στην Κρήτη ξεκίνησε και χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που έχουν επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Oπως δήλωσε στο Creta24, o αρχαιοφύλακας του μουσείου κ. Δημήτρης Αποστολάκης, η σεζόν ξεκίνησε καλά για το μουσείο, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μειωμένη επισκεψιμότητα.
Οι ξένοι επισκέπτες του νησιού δείχνουν να προτιμούν το μουσείο του Ηρακλείου, το οποίο διαχρονικά βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της λίστας με την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών μουσείων και χώρων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Για την φετινή σεζόν οι ξένοι επισκέπτες είναι κατά κύριο λόγο Γερμανοί, Γάλλοι αλλά και Αμερικανοί, ενώ ακολουθούν οι Πολωνοί και οι Ιταλοί. Μάλιστα όπως σημείωσε ο κ. Αποστολάκης είναι πολλοί και οι Κρητικοί που επιθυμούν να δουν από κοντά τα εκθέματα του μουσείου και την «πρωτιά» σε τοπικό επίπεδο κρατούν οι μαθητές, αφού οι οργανωμένες εκδρομές σχολείων από όλο το νησί είναι σχεδόν καθημερινές.
Το μουσείο που μέσα στην πανδημία άλλοτε αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του και άλλοτε να δέχεται περιορισμένο αριθμό επισκεπτών έχει ήδη μπει σε προ κορωνοϊού ρυθμούς, ωστόσο ο αριθμός των επισκεπτών απέχει κατά πολύ από αυτόν του 2019.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αποστολάκης από την 1η έως και τις 17 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου βρέθηκαν 17.825 επισκέπτες.
«Δεν είναι τα νούμερα που περιμέναμε μέχρι στιγμής», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.
2022 |
2019 |
|
Ιανουάριος |
1462 |
3400 |
Φεβρουάριος |
1524 |
7552 |
Μάρτιος |
3851 |
13798 |
Απρίλιος |
21038 |
52500 |
Μάιος |
17823 (1/5-17/5) |
73736 |