Τα Τμήματα Γεωπονίας και Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), σας καλούν σε εκδήλωση/παρουσίαση του προγράμματος “Βέλτιστη Αξιοποίηση του Δυναμικού της Χαρουπιάς” που χρηματοδοτεί και επιβλέπει η Περιφέρεια Κρήτης και συνεργάζονται το ΕΛΜΕΠΑ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/2/2023, στο Ηράκλειο, 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΛΜΕΠΑ, ισόγειο ΣΕΥ, Ηράκλειο (περιοχή Εσταυρωμένος).
Πρόγραμμα:
12:00-12:15 Προσφωνήσεις – Χαιρετισμοί
12:15-13:15 Γεωπονική προσέγγιση της αξιοποίησης της Χαρουπιάς
– 12:15-12:35 Διερεύνηση των μορφολογικών χαρακτηριστικών των
φαινοτύπων της Κρητικής Χαρουπιάς (Καθ. Π.Α. Νεκτάριος)
– 12:35-12:55 Πολλαπλασιασμός της χαρουπιάς με ιστοκαλλιέργεια (Επ. Καθ.
Μ. Δραγασάκη)
– 12:55-13:15 Η επίδραση της λίπανσης στη θρέψη της Χαρουπιάς (Επ. Καθ. Β.
Τζανακάκης)
13:15-13:30 Διάλλειμα
13:30-13:50 Διατροφική προσέγγιση της αξιοποίησης της Χαρουπιάς
– Το χαρούπι στη διατροφή του ανθρώπου (Αν. Καθ. Γ.Α. Φραγκιαδάκης)
13:50-14:15 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Αποφώνηση
Το άρθρο “Ηράκλειο: Εκδήλωση για την βέλτιστη αξιοποίηση του δυναμικού της χαρουπιάς“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.