Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.), σε συνεργασία με τα Βιοερευνητικά και την Kappa Studies διοργανώνουν Εσπερίδα με θέμα «Kαινοτομία & Τεχνολογία στην παραγωγή, ασφάλεια και ποιότητα των Κρητικών προϊόντων”.
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 16.00, στον «Κήπο των Αισθήσεων», στις Μαλάδες.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
16:00- 16:30 Προσέλευση- Χαιρετισμοί
➡︎ Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος Π.Ε.Τ.Ε.Τ
➡︎ Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος – Επιστημονικός Υπεύθυνος Βιοερευνητικών
➡︎ Ιάσμη Καλαθάκη, Διευθύντρια Κappa Studies, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc
16:30- 16:45 Χαιρετισμοί Επισήμων
16:45- 17:15 1o τραπέζι συζήτησης
«Παραγωγή τροφίμων – Ποιότητα & Ασφάλεια ως Εργαλεία Καινοτομίας»
Συντονισμός: Γιάννα Μπαλαφούτη, Συντάκτρια Περιοδικού OLIVE και Olivemagazine.gr, Συνεργάτης MACC
➡︎ Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος Π.Ε.Τ.Ε.Τ, Διευθυντής Eργοστασίου & R&D Λάβδας ΑE
➡︎ Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος – Επιστημονικά Υπεύθυνος Βιοερευνητικών
➡︎ Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Διευθύντρια Γραφείου Καινοτομίας – Αμερικανική Γεωργική Σχολή
➡︎ Σπύρος Μπαλαντίνος, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Τυροκομικά “Μπαλαντίνος”, Πρόεδρος Τυροκόμων Νομού Χανίων
➡︎Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, Συντονιστής Cluster «Γεύσεις από την Κρήτη – Delights of Crete»
17:15- 17:30 Eρωτήσεις κοινού
17:30: 18:00 2o τραπέζι συζήτησης
«Ασφάλεια & Υγιεινή στη Μαζική Εστίαση»
Συντονισμός: Αναστασία Στεφανάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων, Υπεύθυνη τμήματος Μελετών Βιοερευνητικών
➡︎Παναγιώτης Μανιατέας, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, Γεν. Γραμματέας Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
➡︎Λυγεράκης Μιχάλης, Τεχνολόγος Τροφίμων ΕΦΕΤ
➡︎Μαρία Αντωνακάκη – Χαλβατζή, Πρόεδρος Επισιτιστών Νομού Ηρακλείου
➡︎Δρ Nικόλαος Βουτζουράκης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνος Ποιότητας Βιοερευνητικών
➡︎Δημήτρης Παπαναγιώτου, General F&B Manager, Sapounakis Group Hotels
➡︎Uxue Azpiroz Lasarte, Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης, Υπεύθυνη Τομέα Τουρισμού και Βιωσιμότητας TÜV HELLAS – TÜV NORD
18:00- 18:15 Ερωτήσεις κοινού
18.15-18.45 Διάλειμμα γευσιγνωσία κρητικών τυριών
18:45- 19:15 3ο τραπέζι συζήτησης
«Ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής: Ο ρόλος της τεχνολογίας στα Κρητικά Προϊόντα Αγροδιατροφής»
Συντονισμός: Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, CEO Noema Solutions, Συνεργάτης MACC
➡︎Νίκος Ψιλάκης, Συγγραφέας
➡︎Ιάσμη Καλαθάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, Διευθύντρια Kappa Studies
➡︎Αναστάσιος Παπαδάκης, Executive Chef, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης
➡︎Ευαγγελία Τζώρτζη, Διευθύντρια Marketing, Βιομηχανία Προϊόντων Ζύμης Κουκλινός
➡︎Αθανασία Αντωνίου, Γεωπόνος – Τεχνολόγος Τροφίμων, Ειδική Γραμματέας Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
19:15- 19:30 Ερωτήσεις κοινού
Κλείσιμο Εσπερίδας
Οργάνωση – Συντονισμός Mediterranean Agrofood Competence Center MACC
Το άρθρο “Ηράκλειο: Εσπερίδα για την Kαινοτομία & Τεχνολογία στην παραγωγή, ασφάλεια και ποιότητα των Κρητικών προϊόντων“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.