
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου άλλοι 80 εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια ημιτελούς κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε στο νοτιοδυτικό Ιράν.
«Τμήματα του 10όροφου του κτιρίου Metropol, που βρίσκεται στο Abadan, πρωτεύουσα της επαρχίας Khuzestan, κατέρρευσαν» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις ήταν ακόμη υπό κατασκευή.
#Iran : Tall building has collapsed in city of #Abadan #آبادان – pic.twitter.com/oERjwEoh87
— Middle East Times 🇮🇷🇵🇸🇸🇾🇾🇪 (@middleeasttime) May 23, 2022
Σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μοτζτάμπα Χαλέντι, εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διάσωσης.
Τουλάχιστον 80 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια, για τους οποίους γίνεται προσπάθεια διάσωσης και με την συνδρομή σκύλων, σύμφωνα με περιφερειακό παράρτημα της Ερυθράς Ημισελήνου.
Το κτίριο βρίσκεται στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Abadan, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα καταστήματα, ιατρεία και γραφεία, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Τα αίτια της κατάρρευσης διερευνώνται.
Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις