Κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.
Ο λόγος για τις μητέρες στα Παιδικά Χωριά SOS, που έχουν μια ανοιχτή αγκαλιά γεμάτη αγάπη για κάθε παιδί. Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η Βασιλική Δογάνη, μητέρα του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, σημείωσε πως τα παιδιά, νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος που θα τα πάρει από το χέρι, θα τα πάει μία βόλτα και όταν έρθει η στιγμή να φύγουν και να πάνε σε μια ανάδοχη οικογένεια, θα υπάρχει κάποιος για τους εξηγήσει πόσο χαρούμενα θα τα κάνει ένα τέτοιο βήμα.
«Εμείς έχουμε μεγαλώσει το παιδί, έχουμε δεθεί, είναι πολύ δύσκολο όταν φύγουν, όμως ξεπερνιέται γιατί έρχεται ένα άλλο παιδί και είναι ένας συνεχής αγώνας» τόνισε η κα. Δογάνη.
Η ίδια, εξήγησε πως η δική της ιστορία ξεκινήσει από το γεγονός ότι η ίδια δεν απέκτησε παιδιά και είχε μέσα της τόση αγάπη, για να δώσει. «Είχα ακούσει για την δουλειά και μου άρεσε, γιατί εκτός από το ότι είναι μια εμπειρία ζωής, δένεσαι τόσο πολύ με τα παιδιά που γίνεται τρόπος ζωής. Έχεις ανάγκη να βρίσκεσαι εκεί, να μεγαλώσεις τα παιδιά. Είναι η καθημερινότητα, τα παιχνίδια ακόμη και το όριο που βάζεις στο παιδί. Έχεις ανάγκη να βλέπεις το χαμόγελο στα χείλη τους, τη διαφορά τους από το να μπαίνουν και να εξελίσσονται, θέλεις να είσαι εκεί».
Η κα. Δογάνη επεσήμανε πως πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα καθώς τα παιδιά δίνουν τόση αγάπη που κανείς δεν το περιμένει. «Οι πιο σημαντικές στιγμές είναι οι ώρες του μπάνιου, εκεί μπορεί να σε πουν μαμά ή διάφορες ιστορίες και καλές στιγμές δικές τους. Οι ώρες του ύπνου επίσης, θα τους πεις μια ευκαιρία, κάτι ευχάριστο και θα χαμογελάσουν ξανά».
Κλείνοντας, η κα. Δογάνη σημείωσε πως τα παιδιά της… κοιλιάς δεν έχουν καμία διαφορά από τα παιδιά της καρδιάς, καταφέρνοντας μέσα σε μία πρόταση, να περιγράψει την αγάπη που εισπράττει και δίνει στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Kρήτης.
Ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης Πέτρος Παπαδάκης σημείωσε πως το εν λόγω χωριό έχει αποκαταστήσει 12 παιδιά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φτάσουν τα 16. «Αν σκεφτεί κανείς ότι το peak της λειτουργίας του χωριού είναι 22 παιδιά, αντιλαμβανόμαστε τι δουλειά έχει γίνει».