Με αφορμή τις σχετικές τοποθετήσεις του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών Νίκου Ταχιάου για το ζήτημα των έργων του ΒΟΑΚ, ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Τελικά αποδείχθηκε απόλυτα προβλέψιμος ο κ. Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Αρνήθηκε να αποδεχθεί άμεσα και χωρίς αστερίσκους τις τεκμηριωμένες, απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου για τα έργα του ΒΟΑΚ που διχοτομούν Ηράκλειο και Γάζι, θέμα για το οποίο έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το 2023, μεταφέροντας για «το επόμενο διάστημα» την λήψη των όποιων αποφάσεων. Προσθέτει με αυτόν τον τρόπο άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των καθυστερήσεων του έργου, με τις δηλώσεις Μητσοτάκη, μόλις τον Δεκέμβριο του 2024, ότι «το πρώτο 3μηνο του 2025 θα έχει υπογραφεί η σύμβαση του τμήματος Χανιά – Χερσόνησος» να ηχούν ακόμα στα αυτιά μας. Στις προηγούμενες, από τα Χανιά το 2021, από το βήμα των ΔΕΘ, τη Βουλή κ.α., ας μην αναφερθούμε.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει μια και μόνη επιλογή: Να αποδεχθεί και να ικανοποιήσει τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών. Να μην δημιουργήσει έναν δρόμο που θα κόβει πόλεις στα δύο. Να φροντίσει για ένα έργο άρτιο και ασφαλές τόσο για τους διερχόμενους όσο και για τους περίοικους. Και φυσικά, να ξεχάσει κάθε σκέψη για διόδια στο αστικό τμήμα του. Ας αποδεχθεί τα παραπάνω άμεσα και ας σταματήσει να ρισκάρει ακόμα και την ίδια την χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Αρκετά λειτούργησε ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του ως τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης.».
Το άρθρο “Ο Χάρης Μαμουλάκης για τον ΒΟΑΚ: «Η Κυβέρνηση έχει μια επιλογή: Να αποδεχθεί τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών»“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.