«Ξέρω ότι κάποιοι καταλαβαίνουν, το πόσο δύσκολο είναι να πεις ότι ένα παιδί έφυγε άλλα άφησε πίσω του τεράστια παρακαταθήκη» ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.
Ο κ. Γιαννόπουλος, με αφορμή τον διαδικτυακό μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης για τα παιδιά, ανέφερε πως στόχος είναι συμμετέχουν όλοι στην προσπάθεια αυτή και να μην χρειαστεί να πουν «όχι» σε οποιοδήποτε παιδί χρειάζεται την βοήθεια του «Χαμόγελου». «Στην Ελλάδα είναι θέμα επιβίωσης παιδιών και οικογενειών».
Αναφερόμενος στο δεύτερο lockdown, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως ο κόσμος κουράστηκε και τα παιδιά έχουν εξουθενωθεί. «Αυτό οδηγεί σε καταστάσεις βίας και ακραία πράγματα. Η παραβατικότητα αυτή, που προσπαθούν κάποιοι τρίτοι οδηγήσουν τα παιδιά εκεί, έχει αυξηθεί πολύ. Ναρκωτικά, σεξουαλική κακοποίηση. Πράγματα που καταστρέφουν τις ψυχές των παιδιών, γιατί υπάρχει κι ο ψυχολογικός θάνατος για έναν άνθρωπο. Οπότε οι παράπλευρες απώλειες είναι αυτές που μας ανησυχούν. Όταν τελειώσει ο πόλεμος θα αφήσει πολλά θύματα».
Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως κάποτε μιλούσαμε για θανάτους νέων ανθρώπων που «έφευγαν» από τα ναρκωτικά ενώ τώρα πια δεν αναφερόμαστε σε αυτά τα περιστατικά. «Γιατί έχει μείνει μια καθιερωμένη κατάσταση και μια ανοχή σε αυτό που συμβαίνει. Ανοχή με την έννοια ότι δεν μιλάμε πλέον γι’ αυτό. Το ίδιο γίνεται και για άλλες καταστάσεις και ελπίζω να μην το ζούμε και στο μέλλον».
Όσον αφορά την κατάσταση στην Κρήτη, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως δεν έχει μια πλήρη εικόνα αλλά πλέον οι Κρητικοί εμπιστεύονται το «Χαμόγελο του Παιδιού». «Μας λένε για αναφορές, καταγγελίες. Υπάρχει θέμα βίας, μεγάλο. Υπάρχουν κι άλλα θέματα που μένουν μες στο σπίτι και δεν βγαίνουν προς τα έξω αλλά δεν είναι μόνο η Κρήτη. Υπάρχει πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα».