Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση των δύο πύρινων μετώπων στον Δήμο Αποκόρωνα την Πέμπτη 13 Μαρτίου, εξέδωσε ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Αναλυτικά αναφέρει:
Καλαμίτσι Αμυγδάλου και στον Καβρό Αποκορώνου, αισθάνομαι την ανάγκη, ως Δήμαρχος Αποκορώνου, να εκφράσω δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή αντιμετώπισή τους.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Τσαπάκο και Π.Ε. Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, καθώς και σε όλα τα στελέχη και τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν άψογα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Συγκεκριμένα, ευχαριστώ θερμά:
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβασή της και τον άρτιο επιχειρησιακό της σχεδιασμό.
Την Ελληνική Αστυνομία για τη διασφάλιση της τάξης και την υποστήριξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης.
Το προσωπικό του Δήμου Αποκορώνου που έδρασε με αυταπάρνηση και αίσθημα καθήκοντος.
Το Δασαρχείο και τον ΔΕΔΔΗΕ για τη συνδρομή τους στις κρίσιμες στιγμές.
Τον χειριστή του Πυροσβεστικού Ελικοπτέρου, ο οποίος, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με νότιους ανέμους 8 μποφόρ, εκτέλεσε τα καθήκοντά του με άψογο και αποτελεσματικό τρόπο.
Τους Εθελοντές της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου, που με την αυτοθυσία και την αφοσίωσή τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς.
Την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών για την πολύτιμη συμβολή τους.
Τους πολίτες που βοήθησαν με κάθε τρόπο και έδειξαν αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Οι πυρκαγιές αυτές υπενθυμίζουν σε όλους μας την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον τόπο μας. Με πράξεις, ενέργειες ή παραλείψεις, θέτουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον που αποτελεί πολύτιμη κληρονομιά μας. Η πρόληψη και η εγρήγορση είναι υποχρέωση όλων μας.
Οφείλουμε να προστατεύουμε τον πανέμορφο τόπο μας, ώστε να τον διατηρήσουμε ασφαλή για τις επόμενες γενιές.
Το άρθρο “Πυρκαγιές στον Αποκόρωνα: Το «ευχαριστώ» του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.