
Αλλάζει… εθνικότητα σε μπέργκερ της γνωστή σαουδαραβική αλυσίδα φαστ-φουντ! Συγκεκριμένα, άλλαξε το όνομα ενός μπέργκερ από «τούρκικο» σε «ελληνικό» λόγω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Τουρκία.
Έτσι η αλυσίδα εστιατορίων Herfy’s αποφάσισε να… αλλάξει εθνικότητα στο προϊόν της με ένα διόλου τυχαίο όνομα, ώστε να τσιγκλίσει τους γείτονες!
Στο πλαίσιο αυτό, το μπέργκερ που αποτελούταν από ένα τούρκικο φέσι και ένα μουστάκι, τώρα απέκτησε σα φόντο έναν αρχαιοελληνικό ναό που μοιάζει με τον Παρθενώνα, ενώ υπήρξε και μείωση τιμής!
Σύμφωνα με το Bloomberg, σε ερώτηση ανήσυχου Σαουδάραβα πελάτη αν έχει αλλάξει κάτι στη γεύση , υπάλληλος της αλυσίδας ταχυφαγείων τον διαβεβαίωσε ότι «άλλαξε μόνο η ονομασία».
Το μποϊκοτάζ τυγχάνει στήριξης μεγάλης μερίδας Σαουδαράβων πολιτών, μεταξύ των οποίων και διάφοροι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, η αντιτουρκική καμπάνια των Σαουδαράβων στα social media έχει αποκτήσει το δικό της λογότυπο και hashtag, ενώ ένας γνωστός αρθρογράφος και υποστηρικτής της κυβέρνησης έγραψε στο Twitter ότι «ένας πραγματικός πολίτης δεν περιμένει κυβερνητικές αποφάσεις για να δράσει».
مافيه سفر صح؟
بس عندنا الطعم اللي بيسفرك ✈️🍔 جرّب كومبو الهندي أو اليوناني بـ 20 ريال 😍
وانبسط بالطعم اللي يوديك لبعيييد 😋 pic.twitter.com/YvBI0LgYqy— هـرفـي (@HerfyFSC) October 18, 2020
Πηγή: Bloomberg