Την έγκριση της δημοτικής επιτροπής πρόκειται να λάβει την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου η δημοπράτηση ενός πολύ σημαντικού έργου:
της επέκτασης του βρεφονηπιακού σταθμού “Μητέρα” στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού, με προϋπολογισμό 6.897.943.,23 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Κρήτης, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Όπως είχε γράψει το creta24.gr, οι διαδικασίες είχαν προχωρήσει πολύ και πλέον ο φάκελος του έργου ολοκληρώθηκε και τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα.
Εφόσον όλα κυλήσαν ομαλά και καθώς υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στον αρχικό προγραμματισμό, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός μέσα στον Μάιο.
Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Προσθήκη κατ΄ έκταση νέου κτιρίου επιφάνειας ισογείου 1.378,78m2
Αναβάθμιση (στατική, λειτουργική, και ενεργειακή) του υφιστάμενου κτηρίου, επιφανείας 804,27m2
Κατασκευή υπόγειων βοηθητικών χώρων, επιφάνειας 1.196,26m2 για την προσθήκη και 78,14m2 για το υφιστάμενο
Κατασκευή υπόγειου parking στο κτίριο της προσθήκης, δυναμικότητας 17 οχημάτων που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Σταθμού
Κατασκευή περιβάλλοντος χώρου επιφανείας 1.726,88m2
Η συνολική χωρητικότητα του βρεφονηπιακού σταθμού, όταν ολοκληρωθεί η επέκτασή του, θα ανέβει στα 220 παιδιά και βρέφη.
Το άρθρο “Στην δημοτική επιτροπή η δημοπράτηση της επέκτασης του “Μητέρα”“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.