
Tην υποστήριξή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν σήμερα ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας.
Το σκανδιναβικό έθνος που μοιράζεται σύνορα 800 μιλίων με τη Ρωσία βρίσκεται τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
«Η Φινλανδία πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση», ανέφεραν ο κ. Νιινίστο και η κα Μάριν σε κοινή δήλωση.
Η δήλωση υποστήριξης προς το ΝΑΤΟ από τον Πρόεδρο Sauli Niinisto και την Πρωθυπουργό Sanna Marin ήταν αναμενόμενη, αφού η φινλανδική κυβέρνηση υπέβαλε πρόσφατα έκθεση για την εθνική ασφάλεια στο κοινοβούλιο της χώρας.
Ο κ. Νιινίστε, τακτικός συνομιλητής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τα τελευταία χρόνια, όπως και η σοσιαλδημοκράτισσα κυρία Μαρίν, έχουν ήδη καταστήσει σαφές πως η Φινλανδία αποφάσισε να ενταχθεί στην Ατλαντική Συμμαχία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις