Ο αρχηγός του ΟΦΗ ήταν μεταξύ των αθλητών που μίλησαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές τόσο κατά την διάρκεια της καριέρας τους, όσο και μετά την αποχώρηση τους από την ενεργό δράση.
Η εκπομπή Prime Time στο επεισόδιο της Δευτέρας ασχολήθηκε με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές όταν αποχωρούν από την ενεργό δράση με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο να μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και για την εμπειρία του στην Ισπανία όπου σημαντικό ρόλο έπαιζε η παρουσία ψυχολόγου.
«Όταν είσαι 30-31 δεν το σκέφτεσαι, αλλά στα 34-35 το σκέφτεσαι, το βλέπεις, το νιώθεις και στο κορμί σου. Σιγα-σιγά το σκέφτεσαι» είπε αρχικά ο αρχηγός του ΟΦΗ και αναφέρθηκε στο τι ακολουθεί, μετά το τέλος της καριέρας τους: «Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουμε χάσει το θέμα της εκπαίδευσης, αλλά και της δουλειάς. Δεν έχουν σκεφτεί τι θα ήθελαν να σπουδάσουν ούτε ξέρουν πως είναι να εργάζεσαι. Είναι δύσκολο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία στα 35-36 και να πεις πάω να γίνω δικηγόρος, για παράδειγμα».
Ο ίδιος αποκάλυψε την δική του δύσκολη στιγμή όταν «στον Πανιώνιο όταν ήμουν τότε hot όνομα, έπαθα χιαστό. Η αντίδρασή μου τότε ήταν άσχημη. Έβγαλα νευρικότητα, μιλούσα άσχημα, δεν έβλεπα ότι οι δικοί μου ήθελαν να με βοηθήσουν».
Ακόμα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εποχή που αγωνιζόταν στην Ισπανία και τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια λέγοντας ότι: «Μου είχε κάνει εντύπωση όταν έπαιζα στην Ισπανία, ότι είχαν οι ομάδες ψυχολόγο. Και οι Ισπανοί παίκτες το κορόιδευαν, αλλά όταν άρχιζες να συζητάς και να εμβαθύνεις έβλεπες ότι σε βοηθάει αυτό. Κι εγώ πήγαινα τακτικά. Αν θυμάμαι καλά κάθε δύο εβδομάδες είχα μία συνεδρία και ένιωθα ότι με βοηθάει. Μετά έκανα κι έξω».
Το άρθρο “Συγκλονιστικός Λαμπρόπουλος για τις δυσκολίες των ποδοσφαιριστών“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.