Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά στην Κρήτη και ήδη, εκτός από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, τους πρώτους επισκέπτες έχει αρχίσει να υποδέχεται και το λιμάνι μέσω κρουαζιέρας, με τα έως τώρα δεδομένα, να μαρτυρούν μια χρονιά – ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων.
Ο σχεδιασμός του Δήμου Ηρακλείου, βάζει και φέτος πολύ ψηλά την ανάδειξη της πόλης ως γαστρονομικός προορισμός, «στοίχημα» που χρόνο με τον χρόνο κερδίζεται ολοένα και περισσότερο. Για το λόγο αυτό, και στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με τον Οργανισμό Λιμένος, αναμένεται να δημιουργηθεί μια τοπική αγορά με κρητικά προϊόντα, ώστε οι τουρίστες, με το που… πατάνε Ηράκλειο, να γεύονται τα ξεχωριστά προϊόντα του νησιού.
«Η συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου συνεχίζεται. Μία εποικοδομητική συνεργασία η οποία ξεκίνησε από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και του λιμανιού αλλά και της κρουαζιέρας, όπως αυτή διασυνδέεται με την τοπική οικονομία. Εξελίσσουμε αυτή τη συνεργασία και την επεκτείνουμε δημιουργώντας μια τοπική αγορά το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε οι επισκέπτες της κρουαζιέρας να έρθουν σε επαφή με τον τοπικό γαστρονομικό πλούτο, με τα τοπικά γαστρονομικά προϊόντα αλλά και όχι μόνο», ανέφερε μιλώντας στο Creta24, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης.
Κρουαζιέρα: Εκτιμήσεις για περισσότερους από 300.000 επισκέπτες στο Ηράκλειο
Η κρουαζιέρα έχει ξεκινήσει για τα καλά στο Ηράκλειο και σύμφωνα με τον κ. Σισαμάκη, με βάση τα έως τώρα δεδομένα «φέτος αναμένεται να επισκεφθούν το Ηράκλειο περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες κρουαζιέρας».
«Οι επιβάτες μέσω κρουαζιέρας έχουν εντοπίσει ότι πολλές φορές έρχονται χωρίς να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα τα οποία θέλουμε να αναδείξουμε. Είναι λοιπόν μια σπουδαία πρωτοβουλία και κίνηση από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένος, μια συνεργασία με τον Μηνά Παπαδάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Ηρακλείου».
Το άρθρο “Θα «πατάνε» Ηράκλειο και θα γεύονται Κρήτη οι τουρίστες μέσω κρουαζιέρας“, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο CRETA24.